Va recomandam cu caldura si serviciile partenerilor nostrii:

nunta in aer liber

, Fotograf Nunta Bucuresti, Formatie Nunta Bucuresti, Dj Nunta Targoviste, Cazare Targoviste, Cazare Titu, Cover Band Bucuresti.
Anunț privind Combaterea Buruienii Ambrozia

Anunț privind Combaterea Buruienii Ambrozia

ANUNT PRIVIND COMBATEREA BURUIENII AMBROZIA

Vă informăm că în conformitate cu prevederile Legii nr.62/2018 cu modificările și completările ulterioare privind combaterea buruienii ambrozia, denumita științific Ambrosia artemisiifolia, toții proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, cailor ferate, cursurilor de apa, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole vor desfășura în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări recomandate pentru prevenirea, combaterea și distrugerea buruienii ambrozia, prin:

✓ cosirea repetata, manual sau mecanic, in funcție de locul și suprafața infestată,
✓ distrugerea cu unelte agricole,
✓ smulgerea, în cazul unor suprafețe izolate,
✓ efectuarea unor arături adânci și discuiri pe terenurile agricole,
✓ erbicidarea.

Aceste masuri se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii ambrozia.

Nerespectarea prevederilor Legii nr. 62/2018 constituie contravenție și se sancționează la prima abatere cu avertisment, ulterior cu amendă de până la 5000 lei (persoane fizice) și până la 20.000 lei ( persoanele juridice).
Informații privind legislația actualizată, prezentarea buruienii ambrozia și metodele de combatere se regăsesc accesând site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Distribuie acest articol

Departamentele Primăriei